Csöppségfotó Csöppségfotó

Tudom elsőre talán zavar, hogy a legtöbb újszülött fotós- köztük én is- a baba első 14 napját javasolja a fotózásra. Igen, dehát a védőnő azt mondta hogy csak egy vagy két hét után levegőzünk és csak fokozatosan, először 10 majd 15 percre.... de a babát valahogy haza hoztátok a kórházból is.

Másrészt akár kezdő, akár rutinos anyuka vagy már a kezdetektől arra törekszel hogy kisbabádnak kialakítsd a napi rutint, ez nagyon fontos a baba biztonságérzetének a kiépülése miatt.

Amíg csak pár napos a pici, addig nincs még rutin amit megzavarhatok egy több órás fotózással. Másrészt a picik az első napokban sokkal aluszékonyabbak, ahogy telik az idő, ahogy nő, fejlődik egyre éberebb, sokat nézelődik. Minél éberebb a baba, annál hosszabbra nyúlhat egy fotózás.

Minden fotós más és más, van aki 4 naposan szereti fotózni a piciket, én semmiképp sem javaslom az első 6 napban. 6-14 nap között számomra a legideálisabb. Egyrészt az anyukáknak is kell idő a felépülésre, akár császárral jött a világra a gyermek, akár természetes úton. Másrészt tej megindulása miatt is kérem ezt. Mert 6 nap után már látod, hogy van elég tejcsi vagy pótolni kell. Ez az anyatej kérdés amúgyis akkora stressz néhány friss anyukánál. A baba érzi a stresszt, ha anyuka ideges akkor ő erre sírással reagál. Szeretném, ha nyugodtan, kiegyensúlyozottan jönnél, mert ez a fotózás élmény és nem teher :)

Ha eldöntöttétek, hogy szeretnétek az újszülött fotózást, érdemes még a várandósság ideje alatt jelentkezni. Ilyenkor a kiírt dátura beírom a baba nevét, fix időpontot pedig a szülést követően egyeztetünk. Arra kérlek még a kórházból írj nekem egy üzenetet, hogy megérkezett a gyermek.

Ha a pici anyatejes a fotózás előtt - bár ezt érdemes már a kezdetektől betartani és biztosan elmondja a védőnő is - vannak bizonyos ételek, amelyeket jobb ha anyuka kerül, ezek amelyek puffadást vagy hasfájást okozhatnak.

Néhány példa ezekre: tej, szója, búza, kukorica, tojás, mogyoró, eper, málna, kivi, kakaó, csokoládé, sóska, paradicsom, káposzta, karfiol, kávé, borsó, bab.

Persze más miatt is lehet hasfájós a baba, ha mohón eszik sok levegőt nyel vagy ha tápszeres, akkor az puffasztja és a levegő miatt fáj a pocakja, ilyenkor segítenek pl az infacol szuszpenzió, espumisan.

FEKETE-TAKÁCS CSILLA

2011 Budakalász Domb utca 8/b.
elsofoto@gmail.com +36 30/649-8858

Kövess engem a közösségi oldalakon!

Csöppségfotó Csöppségfotó

Újszülött fotózás, kisbaba fotózás, gyermekfotózás, születésnapi fotózás, karácsonyi fotózás, kismama fotózás, csöppség fotózás.