Csöppségfotó Csöppségfotó

Legkedvesebb számomra az apró pici csöppségek fotózása. Ugyanakkor rengeteg türelmet igényel, hiszen a cél hogy a pici aludjon. Általában a baba 14 napos koráig fotózom a kicsiket, de 6 napos kor előtt nem javaslom. Ebben az időszakban még nagyon aluszékonyak, könnyebb őket édes pózokba helyezni.

A fotózás ideje kb. 2,5- 4 óra. Ezalatt az idő alatt a pici eszik, akár többször is hiszen a meleg miatt megszomjazhat és neki a tejcsi a szomjoltó is. Tehát ez azért lehet 4 óra mert ez is beletartozik, nem rohanok sehova, tudom ilyenkor hosszabb a szoptatás.

Kivárjuk amíg tele a pocak és így biztosított a nyugodtabb alvás is.
A melegre azért van szükség mert az édesanya méhében is meleg volt, az a cél hogy a baba komfortosan érezze magát. Az anyaméhben folyamatos zajok vették körül őt, így az altatásban segítségemre van egy fehérzajt adó készülék is.

Az hogy milyen beállítások készülnek, a babán is múlik. Vannak olyanok, amelyeket nem próbálok meg elkészíteni ha a picinek kötött a csípője például, mert tudom hogy neki az kényelmetlen lenne.

A baba minden esetben biztonságban van a fotózás alatt. Nem dolgozom nagy robosztus kellékekkel, valódi nehéz fa padlókkal- helyette puha meleg fa mintázatú minőségi háttereim vannak. Könnyű ezeket a háttereket tisztán tartani és biztonságosabbnak is tartom. A kicsik biztonsága a beállításoknál is elsődleges. Van néhány kép amely vegyes reakciót vált ki a szülőkből, pl ha a két kezén tartja a fejét a pici mintha könyökölne.

Az egy tipikus példa erre, de az ilyen fotó 2 vagy akár 3 képből van összevágva, photoshoppal megszerkesztve hogy a kezek, melyek tartják a picit ne legyenek láthatók a kész fotón.

Amikor végeztünk a fotózással mindig elmondom, hogy ha hazaér a pici akkor legyen egy fürdetés. Mivel sok gyapjú kellékem van, így a szöszök ezekről a puha kis alátétekről ott lehetnek a hajlatokban, a kicsi lábujjak között, vagy az ujjacskák között. A baba komfortérzete miatt ezeket érdemes lemosni.

 

A baba várható érkezésének időpontja előtt legalább 1 hónappal érdemes jelezni hogy szeretnéd a fotózást. 

 

A fotózásról bővebben a cikkek menüpont alatt olvashatsz, ott minden fontos információt megtalálsz. 

 

A fotózás helyszine Budakalász. Saját bababarát stúdiómban várlak rengeteg gyönyörű kellékkel.

FEKETE-TAKÁCS CSILLA

2011 Budakalász Domb utca 8/b.
elsofoto@gmail.com +36 30/649-8858

Kövess engem a közösségi oldalakon!

Csöppségfotó Csöppségfotó

Újszülött fotózás, kisbaba fotózás, gyermekfotózás, születésnapi fotózás, karácsonyi fotózás, kismama fotózás, csöppség fotózás.